PROJECTEN

BenDit verzorgt technische isolatie Feringa Building

De complete isolatie van de technische installaties van de prestigieuze Feringa Building op het terrein Zernike in Stad wordt uitgevoerd door BenDit Isolatietechniek uit Groningen. Het nieuwe gebouw voor de Faculty of Science en Engineering krijgt de vorm van drie aaneengesloten V-vleugels en zal zo’n 1400 studenten en 850 medewerkers huisvesten. In opdracht van Installatiecombinatie De Groot-Lammerink gaat BenDit tijdens de bouw de isolatie van het volledige leidingtracé verzorgen.


Leidingwerk

Het project omvat tientallen kilometers leidingwerk variërend van bedrijfswater-, twincoil-, koel-, cv- tot vwa- en hwa-leidingen. Het vakkundig isoleren van de installaties waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige isolatiematerialen is een vereiste, teneinde energie te besparen en CO2-uitstoot te beperken. De duurzaamheidsambities van de Feringa Building zijn namelijk zeer hoog. Ingezet wordt op tenminste BREEAM-NL niveau ‘Very Good’, met daarbij de nadrukkelijke ambitie om ‘Excellent’ te behalen. Onder meer de thermische behaaglijkheid en de energieprestatie dragen hier aan bij.


Luchtkanalen

Naast het isoleren van leidingen van de technische installaties verzorgt BenDit tevens de isolatie van de ventilatiekanalen. In opdracht van Gebroeders Meijer Luchttechniek uit de Wilp zal ca. 40.000m² aan toevoer- en buitenlucht-aanzuigkanalen worden geïsoleerd.

Het isolatieproject start binnenkort wanneer er wordt begonnen met de opbouw van de eerste prefab-modules in de vestiging van De Groot Installatietechniek te Hengelo. Voor deze werkzaamheden in het oosten van het land heeft BenDit de samenwerking gevonden met Isolatiebedrijf Dirk Diepeveen uit Enschede. Naar verwachting zal in november gestart worden met montage van de technische leidingen, waarna de isolatiemonteurs van BenDit aan de slag kunnen. De bouw zal medio 2023 klaar zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=RiSGAs_ZZe8&feature=youtu.be

(Foto: Impressie van de Feringa Building, RUG